Karkun kirjasto ja kirjallisuus
Vammalan kaupungin kirjastotoimen alla Karkun kirjasto on toiminut joustavasti ja hyvin siis 150 vuotta. Karkku on suuri Sastamalan alueen aikuiskoulutustihentymä. Sen opiskelija arvostavat kirjastopalveluja suuresti. Piki-yhteistyö toimii hyvin.
Nyt on siis juhlavuosi. Karkkunetti tulee tällä sivullaan hehkuttamaan karkkulaisia kirjallisia urotekoja
Karkkukirjoja löydät INFO-otsakkeen alta. Nämä kaskukirjat ovat kerääjiensä valinnan perusteella koottua kansankertomaa. Siis hyvin vapaata tekstiä.
"Virranpielen kylä" on Karkunkylän oma tietopaketti - osa 1 - ja nyt 2016 se sai toisen osan rinnalleen
Nyt tekijöiltä Halla ja Mikkonen on tullut toinen teos "Virranpielenkylä 2"
Kenttäpostia Karkun pojalta-kirja ilmestyi
Tämä 2016-uutuuskirja sisätää paljon mielenkiintoista kotiseututietoa niin sukututkijoille kuin tavallisille kotiseutuharrastajillekin täällä Sastamalassa.
Katso iltalukemista aiheena Karkku
Tästä alkoi karkkulaisten tarinoiden kirjallinen vaihe, sillä vanhimmat tarinat ovat jo Ison Vihan ajalta. Tosin K.J.Gummerruksen ensimmäinen suomenkielinen romaani "Ylhäiset ja alhaiset" ilmestyi jo pari vuotta aikaisemmin ja kertoi sekin Rautaveden kultturellista elämästä.
Kirjasto on Karkun sykkivän sydämen kammari
Tyrväälle taas sytytti kirjaston valot nimismies Peter Wilhelm Gallén. Ja pastori Antero Warelius - mainio kirjailija ja tutkija - teki näytelmän "Vekkulit ja Kekkulit", jotta rahotusta saataisiin tärkeälle asialle. Mouhijärvelle kirjaston sai aikaan pastori David Skogman - hänkin kotiseutu- ja suomenkieliaatteen lumoama.
Tänä päivänä karkkulaiset äidit ja koulu ovat opettaneet lapset viihtymään kirjastossa, lainaamaan kirjoja ja oppimaan sitä, miten tietoa hankitaan ja mistä oman pään sivistäminen alkaa.