Kärppälän koulu
Juhlimme tänä vuonna, tosin hieman myöhässä, koulumme perustamista ja muistelemme sen vaiheita. On hyvä kerrata, mitä koulumme on kokenut ja kuinka sen oppilaat ovat eläneet ja menestyneet maailmalla. Kunpa saisimme viestejä heiltä vaikka tämän Karkkunetin sivuille!
Kärppälän koulun ensimmäiset rakennukset. Kutalan Vähä-Rainion päärakennus tuotiin Mattilan emännän myymälle (edulliseen hintaan) tontille. Koulu aloitti toimintansa 1888.
Viherlehto
Vuonna 1893 opettajaksi tuli Tyrvään Vihattulasta kotoisin ollut Karl Anton Grönlund, joka juuri oli valmistunut Jyväskylän seminaarista. Grönlundista, joka myöhemmin suomensi sukunimensä Viherlehdoksi, tuli koulun kaikkien aikojen pitkäaikaisin opettaja. Keväällä 1934 hän siirtyi eläkkeelle yli 40 työvuoden jälkeen. Tyttöjen käsitöiden ohjaajaksi otettiin vuonna 1896 neiti Elsa Rainio, josta vain vähän myöhemmin tuli rouva Elsa Viherlehto. Viherlehto itse oli innokas valokuvaaja, mutta valitettavasti hänen lasipohjaiset negatiivinsa ovat kadoksissa. Toivottavasti ne löytyvät vielä.
Tämä kuva saa vielä odottaa hetken tunnistusta. Kuvan omistaa Lea Nurkka. Asetelma viittaa selvästi opettaja Karl Viherlehtoon! Opettaja oikealla lienee siis Elsa os.Rainio.
Kärppälän koulun nimi muutettiin Salokunnan kouluksi
Salokunnan seudun kouluista suljettiin ensimmäisenä Karkunkylän koulu vuonna 1964, minkä jälkeen Kärppälän koulun nimi muutettiin Salokunnan kouluksi. Kymmenen vuotta myöhemmin oli Korkeenojan koulun vuoro tulla lakkautetuksi. Karkunkylän koulu paloi maan tasalle keväällä 1969 pian lopettamisen jälkeen.